Forum for mænds sundhed

MÆNDS SUNDHED OG TRIVSEL KRÆVER EKSTRA FOKUS

Danske mænd lever kortere end danske kvinder. Og de er også mere ramt af alvorlige sygdomme. Dette skyldes fx, at mændene opdager sygdomme for sent, og at sundhedsvæsenet ikke er opmærksomme på mændenes særlige behov. Uligheden i sundhed er enorm, når økonomi/uddannelse, geografi og samliv krydses med køn.

Det forsøger Forum for Mænds Sundhed at gøre noget ved. De arbejder på flere fronter for at sætte fokus på de mange områder indenfor sundhed og trivsel, hvor mænd har sværere vilkår end kvinder. Gennem målrettede aktiviteter for mænd, politisk arbejde og ikke mindst oplysning, arbejder Forum for Mænds Sundhed med at ændre på den situation, og Adman har igennem mange år leveret en lang række publikationer om mænds sundhed – eller mangel på samme.

Nu er det også blevet til to flotte hjemmesider, nemlig sundmand.dk og sundmand-foedselsdepression.dk

Tjek hjemmesiden her!

HVORFOR KAN MÆND FÅ EN FØDSELSDEPRESSION?

DET ER JO IKKE DEM, DER FØDER…

Det er en stor følelsesmæssige omvæltning at få et barn. For nogen kvinder, men også mænd, kan det være så psykisk hårdt at vente og få barn, at den ender i en fødselsdepression.

Adman udviklede en hjemmeside, som specifik behandler fødselsdepression hos mænd. Hjemmesiden henvender sig primært til fædre med fødselsdepression, men der er også et spor rettet mod fagpersoner.

Vi producerede en række film, hvor fagfolk i øjenhøjde fortæller om årsager, symptomer og behandling, og en depressionsramt far og hans pårørende deler deres erfaringer. På den del af hjemmesiden, der især henvender sig til fagpersoner, er filmene derfor målrettet dem, og her deles nyttige erfaringer vedr. opsporing og behandling.

sundmand-foedselsdepression.dk

Tjek hjemmesiden her!

Eksempler på udgivelser, som Adman har lavet for Forum for Mænds Sundhed